Upis
       

Škola glume MASKA

Škola glume MASKA se nalazi na tri lokacije u Beogradu.

rakovica.jpg

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica

  (parking obezbeđen)

pinki.jpg

Kulturno sportski centar Pinki 

(parking obezbeđen)

 
sumice.jpg

 Ustanova Voždovački centar Šumice 

 (parking obezbeđen)

 

euforija600320.jpg

Euforija sport & dance - Novi Beograd

 (parking obezbeđen)

zemun1.jpg

Pozorišta Pinokio

sumice1.jpg

Teatra 78


Predavači:

  • Miloš Lazić dipl. glumac
  • Katarina Dimitrijević dipl. glumica
  • Andrija Daničić dipl. glumiac
  • Bojana Grabovac dipl. glumica
  • Mateja Popović dipl. glumac

Reditelji:

  • Predrag Stojmenović dipl. reditelj
  • Vladimir Popadić dipl. reditelj
  • Slobodan Ćustić dipl. glumac

Dramaturg:

  • Jelena Popadić Sumic mr dramaturgije

Organizator:

  • Mina Lazić

 

Škola glume MASKA - Studio glume MASKA osnovan je 2010. godine i danas je Studio sa najvećim brojem članova u regionu. Svi predavači i saradnici su diplomirani glumci i reditelji  Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Časovi se odvijaju vikednom, jednom nedeljno u trajanju od sat i po vremena. Polaznici se na časovima pored samog bavljenja osnovama glume (radnja, skica lika, improvizacija…), bave i „stubovima na kojima se gluma drži”, dikcijom (vežbe artikulacije, govorenje poezije, besedništvo…), scenskim pokretom, tehnikom glasa i scenskim borbama.

 

Na kraju svakog polugodišta se održavaju javni časovi, gde svi naši polaznici izvode program koji su pripremili u proteklom periodu, pred svojim gostima i publikom. Svi polaznici dobijaju priliku da glume u predstavama. Studio glume MASKA organizuje kastinge za profesionalne anganžmane naših članova, kao i radionice tokom raspusta gde su predavači profesori sa FDU-a.

 

Dva puta smo gostovali na "Festivalu dečijih pozorišta" u Kotoru, tri puta na Svetosavskoj akademiji u Beču, Parizu i Roterdamu. U maju 2016. nastupili smo na ostrvu Krf, na manifestaciji povodom stogodišnjice stradanja srpske vojske u Prvom svetskom ratu. U aprilu 2017.  nastupili smo u Milanu uoči Vakrsa, u crkvi Presvete Bogorodice. U aprilu 2018. godine nastupili smo u Beču uoči Vaskrsa, u aprilu 2019. nastupili smo u Minhenu uoči Vaskrsa.

 

Praksa Studija glume je da u svakom polugodištu gostuju naši poznati glumci, reditelji i drugi afirmisani ljudi iz sveta pozorišta i filma. Do sada smo ugostili Slobodana Ćustića, Natašu Marković, Nebojšu Glogovca, Svetlanu Bojković, Ljubomira Bandovića,Nikolu Djurička, Sergeja Trifunovića, Milorada Mandića Mandu, Marka Živića, Slobodu Mićalović, Tihomira Stanića, Vojina Ćetkovića, Milutina Mimu Karadžića, Viktora Savića, Jelisavetu Seku Sablić, Danicu Maksimović, Nenada Stojmenovića, Aleksandra Radojičića, Slobodana Bodu Ninkovića, Andriju Milosevica, Katarinu Marković i Goricu Popović, Dubravku Mijatović, Brankicu Sebastijanović, Ljubišu Samardžića, Anđelku Prpić, Ninu Janković, Natašu Tapuškovič, Nikolu Rakočevića, Ivana Mihailovića, Vučića Perovića, Jelisavetu Orašanin, Milenu Vasić, Bojana Krivokapića,Borisa Milivojevića, U ovom polugodištu ugostićemo Jovanu Stojiljković i Fedju Stojanovića, Jovanu Stojiljković , Fedju Stojanovića, Draganu Dabovic. U planu nam je da ugostimo Vuka Kostića, Slavena Došla i Tanju Bošković

 

 

Mesečna članarina : 4500 RSD

Za dva člana porodice popust od 25% po osobi